Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ INCIDENT MILITAR deasupra Mării Negre: Un avion rus a fost interceptat de avioanele britanice desfășurate la Constanța

avion interceptare

Avioane Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force, desfăşurate în România, au interceptat vineri un avion militar rusesc care zbura în apropiere de spaţiul aerian al NATO deasupra Mării Negre, a informat site-ul Forţelor Aeriene Britanice.

Operând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din apropiere de Constanţa, pe coasta Mării Negre, avioanele Typhoon au acţionat după ce un avion IL-20, al forţelor aeriene ruse, a fost semnalat îndreptându-se spre Vest, în apropiere de spaţiul aerian al NATO.

Citește și: Ofertă nesperată pentru„Diamantul” lui Becali! Suma uriașă pe care o cere latifundiarul din Pipera

Avionul militar rusesc zbura deasupra vestului Mării Negre şi a fost monitorizat de avioanele Typhoon, în acord cu misiunea NATO pe care Royal Air Force o desfăşoară în România, se mai arată în comunicat.

Patru aeronave de luptă britanice Eurofighter Typhoon au sosit la 23 aprilie la baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi judeţul Constanţa şi sunt pregătite să execute misiuni de poliţie aeriană în flancul estic al NATO, a anunţat recent Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Citește și: Lovitură de teatru! Ce s-a aflat despre fabrica pe care o lăuda premierul Viorica Dăncilă – „Afirmația este falsă”

Cele patru aeronave vor fi deservite de un detaşament format din aproximativ 160 de militari, piloţi şi personal tehnic, care va executa misiuni de poliţie aeriană în perioada 1 mai-31 august, alături de aeronavele MIG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.