Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Îngrijitorii au infectat zeci de persoane dintr-un centru de îngrijire persoane cu dizabilități

Wuppertal Tatal
coronavirus COVID 19

Un focar de COVID se înregistrează la un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilități din Poienile de sub Munte, județul Maramureș. Sunt infectate 48 de persoane. La control a ieșit la iveală că spațiile în care locuiesc oamenii sunt murdare, iar angajații nu au fost învățați ce să facă, anunță MEDIAFAX.

Cele 48 de persoane cu dizabilități de la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de sub Munte confirmate cu noul coronavirus, din cei 103 beneficiari câți sunt în total, sunt asimptomatice, au fost consultate de medicul de familie și urmează schema de tratament.

Citește și: Orban: ‘Diferența pe care noi o propunem este colosală. Suntem oameni serioși, oameni care trăiesc cu picioarele pe pământ’

În zilele următoare se așteaptă și rezultatele testelor pentru angajații centrului.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș susțin că ancheta epidemiologică și concluziile controlului efectuat de specialiștii DSP Maramureș au evidențiat la Poienile de sub Munte „carențe majore privind starea de igienă și condițiile de securitate sanitară în spațiile de locuit, în grupurile sociale și încăperile utilizate în scop educativ sau cu activități de recuperare”.

Aceștia arată că la centrul de la Poienile de sub Munte a fost vorba și de neinstruirea personalului privind modul de utilizare corectă a materialelor și folosirea unor proceduri de lucru neconforme actualei crize epidemiologice generate de noul coronavirus.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Decizie de ultimă oră a Tribunalului București

CJ Maramureș a decis în acest caz, pe baza recomandărilor DSP, elaborarea și aplicarea de noi proceduri și protocoale de lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.