Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Inspecţia Judiciară îl contrazice pe vicepreşedinte CSM: Nu există protocol cu SRI

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Inspecţia Judiciară îl contrazice pe vicepreşedinte CSM, Codruţ Olaru, şi susţine că nu are niciun protocol cu serviciile de informaţii.

"Contrar informaţilor preluate din discursul de astăzi al vicepreşedintelui CSM , domnul procuror Codrut Olaru, începând cu anul 2017, Inspecţia Judiciară nu are nici un protocol în vigoare cu vreun serviciu de intelligence. De la data înfiinţării sale, in anul 2012, Inspecţia Judiciara şi-a desfăşurat activitatea exclusiv în baza legii", informează Inspecţia Judiciară.

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, a arătat miercuri că protocoale cu serviciile de informaţii au fost semnate atât de CSM şi Inspecţia Judiciară, cât şi de PÎCCJ şi Parchetul General, în timp ce celelalte entităţi din sistemul judiciar nu au semnate astfel de protocoale. Olaru a mai afirmat miercuri că Inspecţia Judiciară a demarat, începând cu data de 21 martie, procedura de declasificare a protocolului semnat cu serviciile de informaţii.

"Să fim oneşti: Inspecţia Judiciară a comunicat datele pe care le-am solicitat. Mai mult decât atât, ca să fim oneşti până la capăt, IJ chiar a precizat în adresă că au demarat, începând cu data de 21 martie, procedura de declasificare a acelui protocol, deci nu se pune problema de alte nuanţe în raport cu IJ. Ca să stabilim foarte-foarte clar, (...) eu cred că ar fi benefic să evaluăm global, începând cu cel pe care noi, CSM, l-am încheiat (protocol - n.r.) în anul 2012 şi pe care l-am denunţat în anul 2017. Nu plec de la o prezumţie de lipsă de obiectivitate în raport cu IJ. Categoric, nu. Dacă o să considerăm de comun acord că aceasta este pârghia cea mai bună pentru sistemul judiciar, categoric vom decide în acest sens", a declarat Olaru în plenul CSM.

Vezi şi: Sfatul medicului nutriționist: Aceste alimente NU îți cresc glicemia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.