Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Inspecţia Judiciară intervine în forţă între comisia de anchetă şi DNA / DOCUMENT

AGERPRES
Laura Codruta Kovesi

Răsturnare de situaţie în cazul refuzurilor repetate ale Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Inspecţia judiciară a decis să intervină în forţă şi a adresat Comisiei o scrisoare prin care cere documentaţia legată de corespondenţa purtată de comisie cu şefa DNA.

Citeşte şi: Ionuţ Mişa, declaraţii NEAŞTEPTATE: Ministrul spune că e CONVINS că-şi va păstra funcţia şi în noul Guvern - VIDEO

“Vă solicităm să ne transmiteţi copii conforme cu originalul de pe documentaţia ce a constituit procedura de citare a doamnei procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi în cadrul Comisiei, precum şi răspunsurile acesteia la solicitările formulate de dumneavoastră în scris”, se arată în scrisoarea transmisă de reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

" Confirm faptul că la 16 noiembrie 2017 pe rolul Inspecţiei Judiciare a fost înregistrată o sesizare vizând aspectele apărute în mass media în data de 23 ianuarie 2018. În prezent în lucrare se efectuează verificări prealabile pentru a se stabilii dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare. În conformitate cu dispoziţiile art. 73 alin. (5) din Legea nr. 317/2004 în această etapă procedurală nu pot fi furnizate mai multe informaţii.", au declarat reprezentanţii Inspecţiei Judiciare pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

Procurorul şef al DNA a primit trei solicitări din partea comisiei de anchetă pentru prezentare la audieri, însă toate invitaţiile s-au confruntat cu refuzuri din partea Laurei Codruţa Kovesi.

După primele două refuzuri de a se prezenta la audieri, Kovesi a primit de la comisie o scrisoare cu două întrebări. Şefa DNA a fost întrebată dacă s-a aflat acasă la Gabriel Oprea în seara celui ce-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 şi, dacă da, cu ce scop, însă întrebările adresate de către parlamentarii din comisie nu au primit niciun răspuns.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.