Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - ISIS a revendicat atacul terorist din Cambrils

www.sky.com
atentat Barcelona

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul din staţiunea balneară Cambrils, situată la 120 km sud-vest de Barcelona (în sudul Cataloniei), cu o maşină care intrat într-o mulţime de oameni pe o faleză a staţiunii, înainte de a lovi un vehicul al poliţiei, potrivit unui comunicat, citat de AFP.

Statul Islamic, care a revendicat atentatul de joi din Barcelona (13 morţi), a indicat că "două escadroane jihadiste" au efectuat cele două atacuri care au vizat "adunările cruciaţilor", potrivit comunicatului difuzat de agenţia de propagandă Amaq.

Citește și: Incident GRAV în Australia: O mașină a intrat în mulțime la Sydney! Mai multe victime

Într-un comunicat difuzat de gruparea teroristă prin reţeaua de mesagerie Telegram, Statul Islamic susţine că "mai mulţi jihadişti" au efectuat simultan atacurile - de la Barcelona şi Cambrils - împotriva "cruciaţilor şi a evreilor" în "două grupuri" separate, relatează EFE.

Statul Islamic a revendicat anterior atacul de joi de la Barcelona, când o camionetă a intrat în plin într-o mulţime de pietoni pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din acest oraş, provocând 13 morţi şi aproximativ 100 de răniţi.

Citește și: ALERTĂ - Atac ȘOCANT în Rusia: Un bărbat a înjunghiat opt persoane pe stradă! Atacatorul a fost împușcat de polițiști

Potrivit Reuters, guvernul spaniol a anunţat sâmbătă că menţine nivelul 4 de alertă teroristă -"risc ridicat"- pe o scară de la 1 la 5 şi a indicat că nu există riscul unui atac iminent, anunță Agerpres.

Un anunţ în acest sens a fost făcut de ministrul de interne spaniol, Juan Ignacio Zoido, la finalul unui consiliu de evaluare a ameninţărilor. El a precizat totodată că măsurile prevăzute de acest nivel 4 vor fi consolidate, inclusiv creşterea prezenţei serviciilor de securitate în zonele cu aflux mare de turişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.