Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Jandarmeria se pregătește de intervenție în FORȚĂ: TRUPELE SPECIALE au fost trimise în Piața Victoriei - LIVE VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
proteste victoriei imbranceli violente

UPDATE

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală - unde peste 4.000 de oameni au protestat faţă de modificarea codurilor penale - s-a încheiat după aproximativ cinci ore. În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie.

După ora 23.00, oamenii care au protestat în faţa Guvernului au început să plece.

Manifestaţia a durat peste cinci ore, oamenii scandând "Rezistăm, nu plecăm", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Libertate" sau "Hoţii", iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Curtea Constituţională a penalilor".

UPDATE Aproximativ 1.500 de oameni se află în Piața Victoriei.

Traficul a fost blocat miercuri seară în Piaţa Victoriei, unde sute de oameni protestează faţă de modificarea codurilor penale şi au avut loc incidente între jandarmi şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt. Aproximativ 1.000 de oameni sunt la proteste.

Jandarmii se pregătesc de o intervenție în forță și sunt informații că în Piață ar urma să aibă loc violențe, astfel că au fost trimise trupele speciale. Jandarmi cu căști și cu scuturi și bastoane sunt în efectivele din fața Guvernului.

Citește și: DNA face o nouă achiziție: Ce vrea să cumpere Kovesi

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos.

Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul for'elor de ordine şi su reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos.

Citește și: Becali se dezlănțuie: ”Mă vedeţi pe mine găinar, cioflingar, de 3-4000 de euro?”

Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă. Unul dintre protestatari a fost ridicat de jandarmi şi dus la dubă.

Manifestanţii strigă "Libertate", "Hoţii", dar şi mesaje împotriva Jandarmeriei.

Citește și: Instanțele au decis: La câți ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat Boureanu și ce daune trebuie să-i plătească polițistului agresat .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.