Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ | Japonezii la adăpost după ce o rachetă a fost lansată din Coreea de Nord

bloomberg.com
kim

UPDATE 02:30

Coreea de Nord a lansat o rachetă deasupra Japoniei pentru prima dată din 2017, ridicând tensiunile la niveluri nemaiîntâlnite de ani de zile.

Racheta lansată marți pare să se fi prăbușit în apele din estul Japoniei, a declarat guvernul japonez. Acesta a difuzat anterior un anunț către publicul japonez că o rachetă nord-coreeană se îndreaptă spre partea de nord a țării.

"O rachetă a fost lansată, o rachetă a fost lansată", s-au numărat printre avertismentele citite de televiziuni, pe ecranele televizoarelor apărând doar un ecran negru cu text alb. Aceasta i-a avertizat pe locuitorii din zonele mai puțin populate ale unor insule îndepărtate - parte a Tokyo, precum și a prefecturilor Hokkaido și Aomori - să se adăpostească de o rachetă lansată din Coreea de Nord.

Ultima lansare vine după ce, la sfârșitul lunii septembrie, Coreea de Nord a tras una dintre cele mai mari baraje de rachete într-o săptămână sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Coreea de Nord are obiceiul de a sincroniza testele de armament cu evenimentele politice. Ultimele lansări au coincis cu o vizită în Japonia și Coreea de Sud a vicepreședintelui american Kamala Harris, precum și cu sosirea grupului de portavioane USS Ronald Reagan în Coreea de Sud pentru exerciții comune. Coreea de Nord se revoltă de zeci de ani împotriva exercițiilor militare americano-sud-coreene, numindu-le un preludiu la o invazie.

Guvernul japonez a avertizat locuitorii din unele insule îndepărtate care fac parte din Tokyo, precum și din prefecturile Hokkaido și Aomori, să se pună la adăpost de o rachetă lansată din Coreea de Nord, relatează Bloomberg News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.