Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Klaus Iohannis: Rocada guvernamentală s-ar putea încheia pe 30 mai

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că viitorul Guvern ar putea să fie învestit pe 30 mai, adică marțea viitoare.

„Nu exista nicio sincopa in discutii. Dupa parerea mea, calendarul initial al rocadei poate fi respectat. Vineri ar incepe procedura si in varianta optimala ea s-ar putea incheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus si celor din PNL, i-am rugat sa trateze negocierile in coalitie si cu grevistii cu toata seriozitatea, fiindca numai de instabilitate si certuri politice nu avem nevoie. In esenta, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate prin intelepciune”, a declarat seful statului.

„Cert este că imediat după ce se inițiază procedura, adică imediat ce premierul își depune mandatul, voi iniția următorii pași. Nu am niciun interes să trag de timp și nu am niciun interes să apară sincope și incertitudini. Această rotație trebuie să se desfășoară rapid, corect. Pe scurt, cum se spune, sticlă. Oamenii trebuie să vadă că aici nu este vorba despre tras sfori, de negocieri care se poartă prea târziu și este o chestiune pe care coaliția și-a însușit-o de la bun început, se pune în practică și mergem mai departe”, a completat Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă urmează să-și depună vineri mandatul, după care șeful statului trebuie să-l desemneze pe liderul PSD Marcel Ciolacu drept candidat pentru funcția de premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.