Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Klaus Iohannis s-a DEZLĂNȚUIT în plenul CSM și i-a CERTAT pe magistrați pentru că au opinii CONTRARE

iohannis csm

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, marți dimineață, la sediul CSM, unde participă la plenul unde va fi desemnată noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii. Președintele Klaus Iohannis ia parte, la fel ca în fiecare an, la plenul CSM unde se desemnează noua conducere pentru următorul an.

Klaus Iohannis a vorbit despre anul 2019 din perspectiva provicărilor pe justiție din acest an și i-a certat pe membrii CSM pentru că pe parcursul acestui an au avut opinii divergente, care, spune el, au dus la dubii asupra credibilității justiției.

Citește și:  Gheorghe Dincă, noi MĂRTURII ȘOCANTE despre violurile din casa sa: Luiza Melencu l-a bătut pe Ștefan Risipițeanu

"Tensiunile interne, orgoliile sau interesele personale trebuie trecute mereu în plan secund atunci când suntem chemați să contribuiți la evoluția decmocratică a statuilui român. (...)Fără o interiorizare a valorilor Constituției, demcrația și dezvotarea statuilui nostru vor f mereu frânate.

Într-un organism precum CSM dezbaterile și divergențele de opinie cu privire la anumite probleme pot afecta imaginea justiției. Însă societatea așteaptă de la cei chemați să garateze independența justiției și să aibă o abdodare matură.

Cred că nu surprind pe nimeni, atât în acest an care a trecut, atât în percepția publică unele dintre decizile luate de CSM au părut contradctorii, iar unele au fost puternic contestate chiar de membrii CSM. Activitatea consiliului are de cele mai multe ori o componentă tehnică. Activitatea consiliului a ridiat semne de întrebare de la modul de exprimare punctelor de verdere, până la modul de stabilirae a ședinței.

O reație tensionatî în CSM aduce deservicii în primul rând sistemului judiciar", a atenționat Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.