Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Ambasada SUA din Irak: sirenele au răsunat, dar nu au fost raportate incidente

cursdeguvernare.ro
ambasada sua irak

O dronă înarmată a vizat baza aeriană al-Harir din nordul Irakului, bază care găzduiește forțe americane, au declarat miercuri două surse de securitate, după ce sirenele au avertizat asupra unui posibil atac la ambasada americană din Bagdad, informează Rador Radio România.

Sirenele au sunat la Ambasada SUA miercuri seară, au declarat mai multe persoane din Zona Verde din Bagdad, puternic fortificată, care găzduiește ambasada, dar nu au fost raportate impacturi de proiectile sau victime. Un purtător de cuvânt al ambasadei americane și un oficial de securitate al guvernului irakian nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Un grup numit "Rezistența islamică din Irak" a revendicat responsabilitatea pentru atac, afirmând într-o declarație că a vizat baza aeriană al-Harir cu două drone. Forțele americane și internaționale cu baza în Irak și peste graniță, în Siria, au fost în stare de alertă maximă pe fondul zecilor de atacuri asupra bazelor lor lansater în ultimele săptămâni, de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas.

Oficialii americani au declarat că atacurile ar fi fost lansate de grupări susţinut de Iran, dar majoritatea atacurilor nu au reușit să își atingă țintele din cauza sistemelor de apărare robuste. "Rezistența islamică din Irak" a revendicat multe dintre atacuri, spunând că acestea au fost un răspuns la sprijinul acordat de SUA Israelului în războiul său împotriva Hamas, în care oficialii palestinieni din domeniul sănătății spun că peste 10.000 de persoane, dintre care 40% copii, au fost ucise. Prim-ministrul irakian Mohammed al-Sudani a promis că îi va urmări pe cei responsabili de atacuri, inclusiv pe cei care au vizat trei baze militare din Irak care găzduiesc consilieri ai coaliției. Printre bazele vizate se numără Ain al-Asad din vestul Irakului, o bază militară din apropierea aeroportului internațional din Bagdad și al-Harir din Erbil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.