Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la Bâlea Lac: Zeci de persoane au rămas blocate în telecabină, la înălţime/ UPDATE

Turnul Sfatului
telecabina balea lac

30 de persoane, între care cel puțin patru copii, sunt blocate, duminică, la înălțime, după ce telecabinele care fac legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac s-au oprit pe traseu, transmite MEDIAFAX.

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, incidentul va fi soluționat de angajații telecabinei.

UPDATE: Telecabina de la Bâlea a fost repornită şi cei 18 oameni aflaţi în ea sunt aşteptaţi să ajungă la capătul drumului, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Ramona Nistor. 

Potrivit sursei citate, un echipaj SMURD a fost trimis la faţa locului, pentru asigurarea asistenţei medicale, în cazul în care va fi necesar. 

Subprefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Marin, a precizat, pentru AGERPRES, că "a fost vorba despre o defecţiune tehnică care a fost remediată".

CITEȘTE ȘI: Laptele preferat de oamenii longevivi. Mult mai sănătos decât laptele de vacă, eficient împotriva cancerului

„Cabinele sunt blocate pe linie. Angajații de la telecabină intervin în zona superioră a traseului. Între persoanele din cabine se află și copii, unul de doar 8 luni. Nu a fost solicitat ajutorul salvamontiștilor”, a spus David.

În zonă a fost trimis și un echipaj SMURD, deoarece, în urma apelului la 112, au fost raportate persoane care au făcut atac de panică.

„Am trimis echipaj SMURD. Nu avem date despre ce s-a întâmplat, dar se pare că ar fi persoane cu atac de panică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, col. Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

Potrivit acestuia, în telecabine ar fi blocate 30 de persoane.

Telecabinele nu fac transport foarte mare de persoane în timpul verii, deoarece Transfăgărășanul a fost deschis și se circulă rutier.

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli pe care nu le poţi evita dacă vrei să ai un abdomen plat

În luna aprilie, aproximativ 20 de persoane au rămas blocate timp de 30 de minute, în telecabina de la Bâlea Lac, care urcă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, din cauza unei avarii. Nu au fost semnalate atunci probleme medicale.

Un accident mai grav a avut loc în mai 2017, când telecabinele s-au lovit de stații, iar șase persoane au fost rănite, din cauza unei probleme tehnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.