Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la centrala nucleară de la Cernavodă: Probleme la Reactorul 1

reactor cernavoda

Reactorul 1 de la Cernavodă a fost deconectat, în urma unei defecţiuni apărute din cauza vremii nefavorabile. Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, care asigură aproape 10% din producţia de electricitate a României, a fost deconectată marţi, la ora 15:37, de la sistemul energetic naţional (SEN) din cauza avarierii liniei de evacuare putere de 400KV în SEN, a anunţat miercuri Nuclearelectrica (SNN), compania care administrează centrala.

"Această avarie, apărută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unităţii 1 de la SEN. Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconectării turbogeneratorului de la reţea, specialiştii CNE Cernavodă au constatat necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită", precizează reprezentanţii companiei, subliniind că Unitatea 1 va fi reconectată la SEN după finalizarea lucrărilor, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Nuclearelectrica menţionează că sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.