Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la EURO! Mii de fani scoțieni s-au dus INFECTAȚI la meciuri

dailyrecord.co.uk
meci suporteri fani euro 2020

Circa 2.000 de persoane care au rezidenţa în Scoţia au asistat la cel puţin un meci de la turneul final al EURO 2020 la fotbal în timp ce erau infectate cu noul coronavirus, conform unor date oficiale citate de DPA.

Sistemul public de sănătate din Scoţia (PHS) a dezvăluit că 1.991 de rezidenţi care au fost apoi confirmaţi pozitiv la COVID-19 erau în perioada de transmitere a virusului în timp ce participau la competiţia continentală între 11 şi 28 iunie.

Circa două treimi dintre cele 1.294 de persoane au călătorit la Londra pentru un meci de la EURO 2020.

PHS a precizat într-un comunicat că lucrează alături de Test and Protect şi sistemul britanic de sănătate (NHS) pentru a se asigura că sunt respectate toate măsurile de sanitare în ce priveşte contacţii apropiaţi ai acestor cazuri de la EURO 2020, ca parte a celor 32.539 cazuri care au fost raportate de sistemul Test and protect în timpul acestei perioade.



Cazurile au fost separate în funcţie de evenimentul la care au participat, un eveniment la EURO 2020, cum ar fi un meci pe Hampden Park sau Wembley sau în zona fanilor din Glasgow Green, sau la adunări obişnuite, cum ar fi un bar sau o petrecere la domiciliu pentru a urmări un meci.

Conform datelor, trei sferturi dintre cei infectaţi la evenimentele legate de EURO 2020 - adică 1.470 cazuri - aveau vârste între 20 şi 29 ani, iar nouă din zece erau bărbaţi. Aceste date includ şi cele 397 de persoane care au asistat la duelul Scoţiei cu Anglia, disputat pe Wembley în ziua de 18 iunie.

Un număr relativ mic de cazuri pozitive s-a înregistrat în zona destinată fanilor în Glasgow (55), 38 la meciul Scoţia - Croaţia de pe Hampden Park şi 37 în acelaşi stadion la meciul Scoţia - Cehia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.