Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la Ministerul Justiţiei: Comisarul european pe Justiţie descinde la Bucureşti în plin scandal al remanierilor

timpul.md
vera jourova

Comisarul european pe Justiție, Vera Jourova, a declarat marți că va efectua o vizită în România peste 10 zile, când va avea o discuţie cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar şi cu alţi miniştri. Oficialul european a precizat, într-o declarație pentru business-review.eu, că executivul european va publica „în câteva zile” o opinie cu privire la modificarea Codului Penal.

CITEȘTE ȘI: Prietenii inimii: De ce este important să mâncăm ceapă, usturoi şi praz

"Am sfătuit România cu privire la calea de urmat pentru pentru a depăşi criza din Justiţie şi mai trebuie să publicăm raportul MCV, care conţine recomandări complete cu privire la menţinerea unei calităţi ridicate a sistemului judiciar. Aştept cu interes cotinuarea dialogului cu reprezentanţii României. Mă voi deplasa în România peste 10 zile, unde voi vorbi cu ministrul Justiţiei şi cu alţi miniştri-cheie, pentru că sunt responsabilă şi de alte chestiuni. Luna aceasta va fi publicat şi raportul MCV cu privire la România.  Am avut multe discuţii cu Tudorel Toader. Suntem în contact în mod frecvent. În câteva zile vor emite şi o opinie cu privire la ultimele modificări asupra Codului Penal şi a Codului de Procedură Civilă.  Am văzut deja părerea Comisiei de la Veneţia pe acest subiect. Cred că România va reuşi să gestioneze preşedinţia Consiliului UE în 2019, dar şi criza internă. Sunt întotdeauna optimistă şi iubesc România, a declarat Jourova pentru Business Review.

Comisarul european a reiterat faptul că judecătorii independenţi sunt un pilon esenţial al dezvoltării democratice a României. Jourova a mai explicat că mesajul său a fost interpretat greşit de oficialii guvernamentali.

"Am avut un mesaj dur pentru România, dar am trimit asemenea mesaje pentru toate statele membre. Un sistem de justiţie independent este un pilon de bază pentru dezvoltarea democratică a oricărei ţări. Din păcate, mesajele mele pentru România au fost interpreate într-o manieră pesimistă. Nu aceasta a fost intenţia mea. Mesajul meu s-a referit la faptul că gesionarea preşedinţiei UE şi, în acelaşi timp, a problemelor interne ar fi o sarcină foarte dificilă - asta a fost ceea ce am zis", a mai declarat Vera Jourova.

CITEȘTE ȘI: Vitamina de care depinde fiecare celulă din corp: În ce alimente se găseşte .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.