Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la nivel mondial: explozie chimică extrem de puternică în China/ VIDEO: minge uriașă de foc

În total 64 de persoane au murit într-o explozie chimică la Yancheng, în estul Chinei, iar salvatori au găsit un supravieţuitor, la patru ore după acest accident industrial, între cele mai grave din istoria ţării, a declarat sâmbătă o sursă oficială pentru AFP.

Citește și: Sondaj CURS: Se conturează un duel clar în turul II al alegerilor prezidenţiale

Explozia, care a avut loc joi, a devastat locuinţe pe o rază de mai mulţi kilometri.

Explozia, a cărei cauză era necunoscută în continuare, a provocat o enormă minge de foc, de câteva zeci de metri, şi o coloană densă de fum gri, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare.

Un incendiu în parcul industrial Chenjiagang, în care se produc pesticide, a fost controlat în noaptea de joi spre vineri, porivit televiziunii publice.

Potrivit presei locale, incendiul s-a propagat la infrastructuri vecine, iar copii de la o grădiniţă situată în zonă au fost răniţi în explozie.

Alte 28 de persoane erau date în continuare dispărute, potrivit televiziunii naţionale CCTV, care l-a citat pe Cao Lubao, primarul din Yancheng, un oraş situat la aproximativ 260 de kilometri nord de Shanghai.

”Identităţile persoanelor ucise şi date dispărute sunt pe cale să fie stabilite prin interviuri ale membrilor familiilor lor, vizite la domiciliile lor, teste ADN”, potrivit surse citate.

Supravieţuitorul scos din ruine de către pompieri sâmbătă dimineaţa este un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, a anunaţt municipalitatea pe reţeaua de socializare Weibo. El a fost spitalizat, se arată în acest comunicat, care nu face alte precizări cu privire la starea sănătăţii acestuia.

Muncipalitatea Yancheng a dat asigurări că 600 de persoane au primit îngrijiri.

Guvernul central a anunţat că înfiinţat o comisie de anchetă, care să facă lumină asupra originii catastrofei.

O serie de arestări au fost operate, potrivit autorităţilor locale, care nu au făcut însă alte precizări.

Înfiinţată în 2007, societatea Tianjiayi Chemical, unde a avut loc aexplozia, avea 195 de salariaţi. Ea fabrică produse chimice, inclusiv anisol, un compus extrem de inflamabil care miroase ca anasonul.

Societatea a fost criticată în trecut, în mai multe rânduri, din cauza unor încălcări ale regelementărilor în domeniul mediului, potrivit administraţiei locale însărcinate cu aceste probleme. În 2015 şi 2017, întreprinderea a fost condamnată la plata unei amenzi din cauză că a încălcat legislaţia cu privire la gestionarea deţeurilor solide şi apelor uzate.

Imagini filmate cu drone surprind un peisaj apocaliptic, cu clădiri carbonizate sau total distruse.

Este vorba despre cea mai sângeroasă explozie în China, după cea la o instalaţie chimică, la Tianjin (nord), în 2015, soldată cu 165 de morţi.

Accidente mortale sunt frecvente în mine de cărbune şi în uzine chimice, în China, în pofida unor măsuri implementate de autorităţi cu scopul de a îmbunătăţi securitatea industrială şi unor controale sporite începând de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.