Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la o judecătorie din Gorj - O explozie a distrus arhiva instanței/ UPDATE

realitatea.net
autospeciala pompieri

O deflagraţie a gazului inergen, provenit de la o butelie care se foloseşte pentru stingerea incendiilor în încăperi, a avut loc, luni dimineaţa, la Judecătoria Motru, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a produs puţin după ora 6,00, când instituţia era închisă.

A fost vorba despre o scurgere de gaz în arhiva Judecătoriei Motru, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

UPDATE - Precizările Consiliului Superior al Magistraturii:

„În dimineața zilei de 12 februarie 2024, în jurul orei 05:15, a avut loc la Judecătoria Motru o deflagrație a gazului inergen, provenit de la o butelie dintr-un ansamblu de 5 butelii folosite pentru stingerea incendiilor, care se afla în arhiva de conservare a instanței, fiind în garanție.

Explozia a avut loc în arhiva de la etajul unu a Judecătoriei Motru, în timp ce instanța era închisă, și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă a fost afectată structura de rezistență a clădirii.

Reprezentanții autorităților cu responsabilități în stingerea incendiilor au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele incidentului produs.

În acest sens sunt prezenți la fața locului experți din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani pentru analiză și constatări, precum și reprezentanți ai Arhivelor Naționale pentru a oferi suport.

Activitatea instanței nu a fost afectată, ședințele de judecată derulându-se în continuare conform programării acestora, iar registratura Judecătoriei Motru funcționează normal.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.