Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Sibiu. Forțe din afara județului, chemate pentru limitarea efectelor inundațiilor

IGSU
inundatii Hunedoara

Zeci de gospodării din mai multe localităţi din judeţul Sibiu au fost afectate de inundaţiile provocate de ploile din ultima perioadă, în sprijinul pompierilor, militarilor şi jandarmilor din judeţ, care au intervenit pentru limitarea pagubelor, fiind mobilizate forţe din alte şase judeţe, realtează agerpres

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, în cursul zilei de luni s-a intervenit în localitatea Apoldu de Jos pentru evacuarea apei din 36 de gospodării, în Ocna Sibiului pentru evacuarea apei din 18 gospodării şi o stradă, în localitatea Cristian pentru îndiguirea râului Cibin şi evacuarea apei de pe trei străzi, în localitatea Sălişte pentru evacuarea apei din 15 pivniţe, precum şi în municipiul Sibiu, pentru evacuarea apei de pe o stradă, din subsolul unui imobil şi pentru îndiguirea râului Cibin.

De asemenea, în localitatea Orlat s-a intervenit pentru degajarea unui stâlp de curent căzut şi constituirea unui baraj cu saci de nisip pe o distanţă de aproximativ 50 m, la Miercurea Sibiului pentru evacuarea apei din cinci subsoluri, iar în localităţile Săcădate şi Apoldu de Sus pentru evacuarea apei din 10 şi, respectiv, două gospodării inundate.

La aceste acţiuni au participat forţe din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Hunedoara, Alba, Cluj, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud şi Arad, precum şi jandarmi, militari, lucrători din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor şi serviciilor de voluntari.

"În ceea ce priveşte barajul de la Gura Râului, situaţia nu impune luarea măsurii de evacuare a localnicilor, fiind sub controlul forţelor de intervenţie. În cazul producerii viiturilor, reamintim cetăţenilor să nu se deplaseze prin curenţii de apă şi să se adăpostească în zone înalte şi sigure. În cazul pătrunderii apei în locuinţe, se vor deconecta toate sursele electrice şi se va semnala la numărul de urgenţă 112", au precizat reprezentanţii ISU Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.