Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat - Unitatea suport pentru COVID-19 mai are echipamente sanitare pentru 7-10 zile

Time of Israel
test coronavirus COVID

Managerul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu, susţine că unitatea, stabilită ca spital de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID 19, dispune de echipamente sanitare pentru 7-10 zile, o altă problemă stringentă fiind lipsa medicilor specialişti care să facă faţă unui eventual val de pacienţi confirmaţi cu coronavirus notează news.ro.

”Avem echipamente de protecţie pentru aproximativ 7-10 zile. Avem comenzi date si urmează să mai vină, dar la ceea ce avem acum în stocuri cam atât estimăm că ne ajung, între 7 şi 10 zile.  De asemenea, până astăzi nu am avut medicamente, iar astăzi am  trimis la DSP după medicamente. Avem lipsă de medici şi nu avem aparatură medicală. Avem o secţie de ATI de 15 paturi şi avem doar 2 ventilatoare. Ni s-au mai alocat bani de la Primărie şi am mai comandat încă 2 ventilatoare şi ştiu că urma să mai primim de la  minister dar probabil urmează să ajungă”, a declarat, luni, Adrian Danielescu.

Potrivit acestuia, duminică a ajuns în unitatea de supot covid-10 primul pacient. Acesta se simte bine, având doar o tuse seacă.

”Este primul caz pe care l-am primit de la Secţia de Boli Infecţioase, nu prezinta probleme deosebite, are doar o tuse uşoară şi i se aplică tratamentul cu care a venit de la Buzau. Este din Cislău şi are aproximativ 50 de ani, a călătorit în Germania, a stat apoi în centrul de carantină. Când a început să prezinte simptome de boală a fost dus la Infecţioase Buzău, apoi adus la Spitalul din Rm. Sărat”, a adăugat managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu.

Potrivit Prefecturii Buzău, în judeţul Buzău sunt 13 cazuri de COVID 19, 493 de persoane sunt în carantină instituţionalizată şi 2.306 persoane sunt izolate la domiciliu.

Din totalul bolmnavilor, 8 s-au vindecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.