Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, în alertă teroristă

alerta

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere (CDU), a afirmat joi că 'nu poate exclude riscul un atentat similar' celui care a avut loc miercuri la Paris contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, fiindcă nici cea mai eficientă activitate a poliţiei nu este capabilă să prevină astfel de atacuri, transmite EFE.

În cursul unui interviu difuzat joi seară pe canalul doi al postului public de televiziune ZDF, Thomas de Maiziere a explicat că duminică va avea o întâlnire cu omologul său francez, Bernard Cazeneuve, pentru a analiza situaţia şi a face schimb de informaţii.

Forţele germane de securitate, a insistat el, sunt pregătite pentru a înfrunta ameninţările teroriste şi a pune în aplicare măsurile necesare, însă nu există risc zero.

'Facem tot ce ne stă în putinţă', a declarat ministrul german de interne.

Cancelarul german, Angela Merkel, a ţinut să sublinieze bunele relaţii care există în ţară cu 'imensa majoritate a musulmanilor', dar a recunoscut, de asemenea, existenţa unor elemente 'izolate' având legătură cu jihadismul care necesită menţinerea în stare activă a măsurilor de securitate.

Cu prilejul unei conferinţe de presă, Angela Merkel a dat asigurări că guvernul face şi va face tot posibilul pentru a proteja toţi cetăţenii din Germania, 'fie evrei, creştini, musulmani sau persoane care nu au nicio religie'.

Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo care a publicat caricaturi ale profetului Mahomed a fost ţinta unui atac terorist miercuri, comis de doi indivizi mascaţi, înarmaţi cu puşti kalaşnikov, şi soldat cu moartea a 12 persoane

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.