Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ METEO - Avertizare NOWCASTING pentru București: HAOS total în Capitală

alerta meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni seară o atenţionare nowcasting Cod galben de averse şi vijelie pentru Bucureşti, valabilă până la ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, în municipiul Bucureşti se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, (rafale ale vântului de peste 50-55 km/h), frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni.

De la începutul furtunii, Optsprezece copaci smulşi de vântul puternic au căzut pe autoturisme şi carosabil în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, informează ISU. 

"Ca urmare a instabilităţii atmosferice caracterizată de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, până la acest moment, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, au fost înregistrate următoarele situaţii de urgenţă: 18 copaci căzuţi pe autoturisme sau carosabil; două situaţii în care s-au semnalat căderi de tencuială şi o situaţie cablu electric căzut", se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de ISU Bucureşti-Ilfov. 

Potrivit sursei citate, situaţiile cele mai grave au fost semnalate pe calea Plevnei 23, strada Moşoia şi strada Novaci. 

Totodată, ISU Bucureşti aminteşte că avertizarea meteorologică cod galben este valabilă până pe miercuri, 26 iulie, ora 03,00.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, precizează ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.