Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ METEO - Cod galben de ninsori şi viscol/ HARTA zonelor afectate

alerta meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru weekend şi a emis un cod galben de ninsori pentru mare parte din ţară.

În intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 – 13 noiembrie, ora 22:00, se vor semnala precipitaţii în toată ţara, iar în vest, sud-vest, centru, nord şi nord-est,cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp în zona montană şi în Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50...60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60....70 km/h.

COD GALBEN

În interval 12 noiembrie, ora 23:00 – 13 noiembrie, ora 22:00, este valabil un cod galben de ninsori moderate cantitativ în nord şi centru, precipitaţii mixte abundente în nord-est, viscol în zona montană.

În regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50...60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.