Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ METEO COD ROȘU de grindină și vânt cu aspect tonadic

tornada

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seara, o atenționare cod roșu de grindină și vânt cu aspect tornadic în localități din județele Călărași și Ialomița.

Potrivit ANM, atenționarea cod roșu de grindină și vânt cu aspect tornadic este valabilă de la ora 19.40 până la ora 20.30.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

Avertizarea se manifestă în localitățile Sudiți, Cosâmbești, Mărculești, județul Ialomiţa și în localitățile Dragalina și Perișoru, din județul Călăraşi.

Se vor semnala grindină de mari dimensiuni, vânt cu aspect tornadic, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Citește și: Liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea reacționează: Nu sunt banii lu’ baronul X sau Y

”Recomandăm populaţiei să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a manifestării fenomenelor meteorologice şi să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia. În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia. Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepăraţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă. Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile”, a transmis ISU Ialomiţa.

Citește și: Oreste îl spulberă pe colegul lui Rareș Bogdan: Minima onoare vă cere asta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.