Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă meteo - Meteorologii au EMIS CODURI PORTOCALII de furtuni și inundatii

METEO
meteo alert

Mai multe localități din judeţele Cluj, Vaslui și Galați se află sub cod portocaliu de furtuni, meteorologii anunțând ploi torențiale, descărcări electrice,  grindină de dimensiuni mici şi vijelii.

ANM anunță, până la ora 14:30, vremea rea în localitățile Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Moldovenești, Călărași, Suatu, Petreștii de Jos, Săndulești, Tureni, Aiton și Ploscoș din județul Cluj.

Se vor semnala averse care vor cumula izolat 35...40 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, vânt cu aspect de vijelie.

Începând de la ora 14.45 până la ora 16.00, în localitățile Murgeni, Fălciu, Vinderei, Epureni, Mălușteni, Blăgești și Fruntișeni din județul Vaslui, precum și în Drăgușeni, Berești-Meria, Berești, Cavadinești, Băneasa, Bălăbănești, Suceveni, Jorăști și Rădești din județul Galaţi, ANM anunță averse care vor cumula izolat 35 - 40 l/mp.

De asemenea, se anunță vânt puternic cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, frecvente descărcări electrice

Hidrologii au emis, joi, o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă pentru județele Satu Mare și Maramureș. Râuri din alte 22 de județe intră la ora 15.00 sub cod galben de inundații, hidrologii avertizând că ar putea fi depăşite cotele de atenţie.

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii a fost emisă pentru râurile din bazinele hidrografice Tur – sector aval Ac. Călineşti (judeţul Satu Mare), Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare), respectiv Vişeu şi Iza (judeţul Maramureş).

Citește și: Autorul accidentului în urma căruia trei tineri au decedat avea o alcoolemie de peste doi la mie

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Avertizarea este în vigoare începând de joi până vineri la ora 16.00.

De asemenea, hidrologii au emis și o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din județele Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Gorj, Covasna, Braşov, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava și Botoşani, în vigoare începând de joi ora 13.00 până vineri la ora 16.00. Totodată, sub avertizare cod galben se află și râuri din Satu Mare și Maramureș, altele decât cele sub cod portocaliu.

Potrivit hidrologilor, fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul joi ora 15:00 – vineri ora 3:00 pe unele râuri din judeţele Maramureş, Bihor, Sălaj, Buzău, Vrancea şi Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.