Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ meteo - Ploile alungă valul de caniculă. Avertizări cod galben emise de ANM

facebook.com
meteo alert

Ploile se instalează treptat în toată țara până sâmbătă. oferind o pauză de la temperaturile ridicate care i-au chinuit pe români în ultima perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de caniculă și, ulterior, de ploi. Prima avertizare cod galben vizează disconfortul termic ridicat, având ca interval de valabilitate zilele de 4 și 5 august

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 și 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

content-image

A doua avertizare cod galben este de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în interval 4 august, ora 12:00 – 5 august, ora 06:00.

În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...45 l/mp.

content-image

O a treia avertizare vizează toată țara, în interval 5 august, ora 12:00 – 7 august, ora 10:00. Fenomene vizate sunt de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.