Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă Meteo: revin ninsorile! Cod galben de inundații

zapada

Administrația Națională de Meterologie a emis, în această dimineață, o informare meteo de ninsori, valabilădin această seară, de la ora 18.00 și până mâine, la ora 16.00.

Astfel, în intervalul menționat, se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor țării. În zonele de deal și de munte, precum și în Moldova și Transilvania, va ninge, iar în restul teritoriului vor fi precipitații mixte.

În Carpații Meridionali și de Curbură se va depune un strat consistent de zăpadă, iar în Oltenia și Muntenia se vor cumula, izolat, cantități de precipitații de 15-20 l/mp. De asemenea, vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări în sud-estul țării, unde viteza la rafală va fi de 40-50 km/h.

Risc de inundații în mai multe județe

Pe de altă parte, hidrologii au emis două coduri de inundații, valabile până mâine la ora 16.00, ce vizează unsprezece bazine hidrografice din vestul și sudul țării.

Astfel, a fost instituit cod galben de inundații, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior, pe râurile Bega Veche, Moraviţa – curs superior (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Nera pe sector aval Sasca Montană (judeţul Caraş-Severin), Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu pe sector aval Filiaşi (judeţele Gorj şi Dolj), unii afluenţi ai Oltului din judeţele Vâlcea, Dolj, Gorj şi Olt, Călmăţui, Vedea – bazin superior şi afluenţi săi din judeţele Olt, Argeş şi Teleorman, Neajlov şi Sabar (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Totodată, sunt vizate de un cod portocaliu de inundații râurile Moraviţa – curs inferior şi Bârzava pe sector aval s.h. Gătaia (judeţul Timiş) și Jiu – pe sectorul aval confluenţă Motru – amonte Podari (aval Răcari, judeţul Dolj).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.