Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Ministerul Sănătății a găsit peste o sută de cazuri de dezinfectanți diluați

spital

E alertă în spitalele din România după ce ministerul Sănătăţii a anunțat că în peste o sută de cazuri dezinfectanții din spitale sunt diluați. Ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu a anunțat că peste 140 de probe sunt neconforme cu specificațiile, însă nu a vrut să spună care sunt spitalele afectate. El a precizat că este vorba despre spitale din București și din țară.

Ministrul a anunțat că din totalul de 3.526 de probe recoltate din spitale, sub 5% au ieşit neconforme, în ceea ce priveşte eficacitatea dezinfectanţilor folosiţi.

"Am ridicat 3.526 de probe, dintre acestea sub 5% sunt neconforme pentru diferite produse biocide testate. Acestă testare s-a făcut în laboratoarele unităţilor sanitare şi ale DSP-ului", a declarat ministrul Sănătăţii.

Citește și: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi / VIDEO

În total, peste 150 de probe au ieşit neconforme din punct de vedere al eficacităţii dezinfectanţilor. Ministrul a mai afirmat că s-au verificat suprafeţele şi modul în care se face procesul de dezinfecţie, urmârindu-se dacă substanţele dezinfectante distrug microorganismele.

"Aceste teste se repetă şi controalele au fost făcute în mod repetat în acest an. Ne punem problema unde apar testele neconforme. Am dispus să se ia toate măsurile, inclusiv care pot merge până la suspendarea folosirii substanţelor până la finalizarea anchetei", a mai spus Achimaş.

Citește și: Marian Vanghelie a fost dus, DE URGENȚĂ, la spital

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că în acest moment "pacienţii sunt în siguranţă" şi că marţi a discutat cu premierul Dacian Cioloş pe care l-a informat "de toate aspectele care au apărut".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.