Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Finanțelor, despre impozitarea progresivă: 'Dacă facem din orgoliu doctrinar, fără digitalizarea ANAF, devii neprietenos față de cetățeni'

Guvernul Romaniei
Adrian Caciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), a declarat sâmbătă, la Antena 3, că trecerea la impozitare progresivă nu se poate face „din orgoliu doctrinar”, ci doar după digitalizarea ANAF. Reamintim că liderii social-democrați doresc schimbarea sistemului de impozitare și renunțarea la actuala cotă unică.

„Nu mai vreau să deranjez, că înțeleg că sintagma deranjează politic mai mult decât realitatea. Noi avem impozitare progresiva, avem si impozitare regresiva, avem toate tipurile de impozitare, dar cred ca ar trebui sa stam la masa sa stabilim care e cea mai buna solutie pentru Romania. Nu 2023 va fi anul schimbarii paradigmei fiscale”, a spus ministrul.

El a adăugat ca schimbarea sistemului de impozitare se va putea face doar dupa digitalizarea ANAF.

„Cele 3 tipuri de impozitare, progresiva, regresiva si cota asa-zis unica comporta o cota de conformare pe care contribuabilul o resimte dur. Avem nevoie fiecare companie sa isi ia un consultant fiscal ca sa treaca de ANAF, sunteti de acord cu mine? Orice schimbare de paraadigma si discutie serioasa si responabila inseamna asa: digitalizam. Daca vii cu o paradigma doar asa, ca orgoliu doctrinar daca vreti, fara sa ai instrumentele, nu faci decat sa devii un neprietenos fata de cetatenii sai, ceea ce noi nu vrem sa facem. S-a incercat, s-a vazut si a esuat. Nu vrem un proiect care se esueze pentru ca nu este fiabil. Intai facem digitalizare ANAF, avem toate datele despre economie si cetatean, in sensul bun, si pe urma”, a declarat Câciu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.