Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ MONDIALĂ SUA anunță că Rusia a comis un act de RĂZBOI HIBRID pe teritoriul său

ukraine-office.eu
razboi hibrid Rusia

Ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA din 2016 a fost un act de 'război hibrid' din partea Moscovei, a declarat marţi secretarul american de stat Rex Tillerson, potrivit AFP.

Preşedintele Donald Trump "a spus clar în mai multe rânduri că două ţări ca Rusia şi SUA nu-şi pot permite să nu aibă o relaţie productivă, însă în prezent nu este cazul şi ştim cu toţii de ce", a spus el la o reuniune în faţa funcţionarilor Departamentului de Stat, făcându-şi bilanţul ca şef al diplomaţiei americane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

"Rusia a invadat un stat suveran, Ucraina", şi, "prin intermediul unui război hibrid", "a ales să se amestece în procesul democratic de aici şi apoi şi din alte ţări", a atras el atenţia.

Rugat să precizeze dacă şi Casa Albă împărtăşeşte această viziune privind ingerinţa Rusiei, un înalt responsabil al Departamentului de Stat a răspuns: "El este secretarul de stat şi el a spus-o".

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Expresia 'război hibrid' este de obicei folosită pentru a descrie operaţiunile ruse în Ucraina, prin folosirea serviciilor speciale şi a dezinformării, precizează AFP.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat de peste un an că Rusia lui Vladimir Putin a încercat să îi influenţeze pe alegătorii americani în 2016 prin intermediul unor atacuri cibernetice şi printr-o amplă campanie de propagandă.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru

Acest presupus amestec al Moscovei face obiectul unei anchete federale în SUA, care vizează de asemenea şi suspiciunile privind o înţelegere secretă între Rusia şi echipa de campanie a candidatului Donald Trump, ales în cele din urmă la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.