Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Nemulțumirile primarilor au ajuns la urechile premierului - Dăncilă îi așteaptă la discuții

stirimondene.fanatik.ro
dancila-viorica

Premierul Viorica Dăncilă îi așteaptă miercuri pe primari la Palatul Victoria pentru a discuta pe tema proiectului legii bugetului pe 2019! La discuțiile cu premierul Viorica Dăncilă, despre buget, participă primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, primarul Clujului Emil Boc și primarul Aradului Gheorghe Falcă - reuniți în Asociația Municipiilor din România și primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea ARUNCĂ BOMBA - Guvernul vrea să taie 80 de milioane de euro din bugetul Capitalei

„Cred că cea mai importantă este o rezolvare a problemei indiferent care este reprezentantul guvernamental ce doreşte să dialogheze cu delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România. Ceea ce s-a solicitat în întâlnirea de aseară cu domnul ministru de Finanţe şi cu domnul consilier de stat Darius Vâlcov considerăm că sunt sume rezonabile, acceptabile, care sunt necesare autorităţilor locale şi sub nicio formă nu cred că trebuie să închidem ochii şi să fim indiferenţi la faptul că vor pierde toate comunităţile bugete şi în acest an aşa cum şi anul trecut s-a procedat la tăieri şi ni s-a promis că vom recupera anul acesta.”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, au anunțat, miercuri, că nu au primit niciun răspuns din partea Ministerului Finanțelor pe solicitarea ca administrația locală să primească o treime din bugetul național prin urmare merg la Guvern să discute cu premierul.

"Angajamentul a fost ca până la ora 12.00 să ne răspundă. Solicitarea noastră este un minim care funcționează în toată lumea civilizată. Noi cerem o treime (din bugetul național -n.r.), suntem atat de decenți, este foarte puțin. 70% din serviciile publice sunt asigurate de administrația locală și noi la ora actuală primim sub 20%", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.