Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Nicolae Popa a ajuns la Parchetul General - Acesta va da declarații în RĂZBOIUL Ghiță - Kovesi

breaking news

Nicolae Popa, fostul șef al FNI, a ajuns în această dimineață la Parchetul General. Acesta va fi audiat în dosarul deschis de procurori după plângerea depusă de Sebastian Ghiță pe numele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ghiță acuză, în plângerea depusă, că a fost rugat de Laura Codruța Kovesi să plătească 200.000 de lei pentru repatrierea lui Popa din Indonezia.

Procurorul din cadrul Secției de anchetă a magistraților desemnat să se ocupe de denunțul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi este Adina Florea, respinsă de președintele Klaus Iohannis pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Sebastian Ghiță susține că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei. "Săptămâna trecută am aflat faptul că există un raport al Antifraudei de care n-am știut. La momentul acela nu am avut factura, ci doar am menționat-o. Acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli și acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menționat numărul facturii, data, suma și beneficiarul. Și atunci dintr-o dată am avut dovadă", a mai spus Sebastian Ghiță, la România Tv.

Citește și: Victor Ponta, MESAJ FULGER după sondajul care arată prăbușirea PSD

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, iar în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. Popa a fost adus în ţară, din Jakarta, în anul 2011. Pe 4 septembrie 2017, el a fost eliberat condiţionat, după ce a stat în spatele gratiilor trei ani şi două luni, potrivit unei decizii a Judecătoriei Găeşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.