Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Noul tip de coronavirus face victime! Avertismentul OMS pune pe jar mapamondul

alerta

Autoritățile chineze au anunțat că în ultimele două zile au depistat 139 de noi cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, iar trei pacienți au decedat, relatează site-ul postului BBC News, conform Mediafax.

Numărul total de cazuri confirmate depășește 200, iar trei pacienți și-au pierdut viața ca urmare a problemelor respiratorii cauzate de noul tip de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că numărul de cazuri a crescut din cauza "intensificării căutărilor și testării".

Noile cazuri au fost depistate în orașele Wuhan, Beijing and Shenzhen. Este pentru prima dată când autoritățile confirmă răspândirea virusului în afara focarului inițial din orașul Wuhan.

Virusul s-a răspândit și în afara Chinei, fiind confirmate două cazuri în Thailanda, unul în Japonia, iar un altul în Coreea de Sud.

PSD începe săptămâna în forță! Planul social-democraților pentru a răsturna planul Guvernului Orban

Duminică seară, oficialii chinezi au transmis că 170 de oameni din Wuhan sunt în continuare internați în spital ca urmare a infecției cu noul coronavirus. Nouă pacienți sunt în stare critică.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

SURSE - Lovitura fatală pentru Tăriceanu?

Oamenii de știință britanici estimează că numărul persoanelor deja infectate cu noul coronavirus apărut în China este mult mai mare decât sugerează bilanțul oficial, probabil fiind de până la 1.700.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 - 2003.

Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.