Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE | O rachetă lansată de Coreea de Nord se află încă în aer și ar putea cădea în Japonia. Posibil să fie o rachetă balistică intercontinentală

digi24.ro

O posibilă rachetă balistică intercontinentală ICBM lansată de Coreea de Nord se află "încă în aer" şi ar putea cădea în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei, a anunţat vineri dimineaţa Ministerul japonez al Apărării, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de tip ICBM dintr-o poziţie aflată în apropierea coastei de vest a Peninsulei Coreene în jurul orei locale 10:14 (01:14 GMT). Detaliile sunt analizate, dar racheta este în prezent în aer şi ar putea cădea în ZEE a Japoniei", a adăugat ministerul, potrivit unui comunicat.

UPDATE 05:35

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat vineri că o rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în mare în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei, în largul insulei Hokkaido, relatează AFP şi dpa.

"Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido", a declarat Fumio Kishida jurnaliştilor la Bangkok, unde participă la un summit asiatic, calificând acest tir "absolut inacceptabil". Premierul japonez a precizat că nu au fost semnalate daune la nave sau avioane. ZEE japoneză se extinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de la zona de ţărm.

"Am protestat ferm în faţa Coreei de Nord. (Aceasta) repetă actele de provocare cu o frecvenţă fără precedent. Reiterăm cu fermitate că acest lucru este absolut inacceptabil", a subliniat premierul nipon.

"Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud trebuie să se coordoneze îndeaproape pentru a lucra la denuclearizarea completă a Coreei de Nord", a adăugat el.

Premierul japonez Fumio Kishida a menţionat că în cursul întrevederii avute la Bangkok cu preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat "preocupările profunde"cu privire la mai multe probleme de securitate regională.

Potrivit Statului Major sud-coreean "Coreea de Nord a lansat un ICBM" (rachetă balistică intercontinentală), a declarat un oficial din domeniul apărării. Anterior, armata sud-coreeană a indicat ca a detectat "lansarea unei rachete balistice neidentificate în direcţia est"


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.