Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă: Oficialii taiwanezi şi americani spun că Nancy Pelosi va înnopta în Taiwan / China amenință cu un răspuns militar

usnews.com
Nancy Pelosi

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, este de așteptat să viziteze Taiwan ca parte a turneului său în Asia, potrivit unui înalt oficial din guvernul taiwanez și al unui oficial american, în ciuda avertismentelor militare din partea Chinei, potrivit CNN. Vizita nu se află în prezent pe itinerariul public al lui Pelosi în turneul asiatic.

Oficialul taiwanez a adăugat că este de așteptat să rămână în Taiwan peste noapte. Nu este clar când va ateriza exact Pelosi în Taipei.

Oficialul american a adăugat că oficialii Departamentului Apărării lucrează non-stop la monitorizarea oricăror mișcări chineze în regiune și la asigurarea unui plan pentru a o menține pe Nancy Pelosi în siguranță.

China a avertizat în legătură cu o eventuală vizită a lui Pelosi pe insula autonomă pe care China o pretinde ca parte a teritoriului său și a reiterat că armata sa „nu va sta cu mâinile în sân” dacă Beijingul simte că „suveranitatea și integritatea sa teritorială” sunt amenințate.

Pelosi a fost mult timp un critic al Partidului Comunist Chinez. Ea s-a întâlnit cu dizidenți anti-chinezi și cu Dalai Lama -- liderul spiritual tibetan în exil, care rămâne un ghimpe în coasta guvernului chinez.

În 1991, Pelosi a desfășurat un banner alb-negru în Piața Tiananmen din Beijing pentru a comemora victimele masacrului din 1989, care spunea: „Celor care au murit pentru democrație”.

În ultimii ani, ea și-a exprimat sprijinul pentru protestele pro-democrație din Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.