Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Oprișan vorbește de amnistie și grațiere prin Parlament!

oprisan

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat luni, la Parlament, că este nevoie de o lege de amnistie și grațiere și că acest lucru ar trebui să fie atributul Parlamentului, în primul rând și a adăugat că subiectul nu a fost discutat în CExN al PSD.

„Indiferent ce spun unii sau alții, amnistia și grațierea sunt prevederi constituționale care sunt la îndemâna Parlamentului”,  a declarat luni, vicepreședintele PSD Marian Oprișan, după ședința CExN de la Parlament în care s-a decis modificarea OUG pentru legislație penală.

El a precizat că în CExN PSD nu s-a discutat despre amnistie și grațiere.

Oprișan a menționat că este nevoie de un act de clemență pentru că s-au comis abuzuri în justiție și au fost oameni nevinovați condamnați pe baza protocoalelor dintre SRI și parchete.

„Eu cred că lucrurile trebuie să se desfășoare în mod normal. În orice țară civilizată cu democrație consolidată, politicul administrează justiția, iar magistrații judecători o înfăptuiesc. În baza acestor prerogative, în România se poate întâmpla orice care să asigure normalitatea (...) PSD este un partid care se poate gândi la un act de asemenea clemență fără niciun fel de problemă, pentru că acte de asemenea clemență s-au mai dat în Polonia, Ungaria, Cehia. De ce ar fi nevoie? Să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiție și la seria de oameni condamnați nevinovați pe baza protocoalelor încheiate între SRI și unitățile de parchet din România”, a declarat Oprișan.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu va fi OUG pe amnistie și grațiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.