Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ pe aeroportul Otopeni: Un avion a aterizat de URGENȚĂ, după o amenințare cu BOMBĂ

TWITTER
avion alerta

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache, a declarat, ulterior, că aeronava a aterizat la 16.20, iar la 16.25 pasagerii deja erau debarcaţi. Aceştia au fost conduşi la terminal, iar acum sunt în controlul de securitate. Aeronava şi bagajele sunt verificate.

Conform lui Iordache, aeronava a fost condusă la o poziţie izolată şi că se aşteaptă ca verificarea să se termine către orele 20.00.

Citește și: S-a aflat! Ce indemnizație de merit primește Draga Olteanu Matei, lunar, de la stat

”Toţi pasagerii au fost foarte calmi şi nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. E puţin probabil să rămână aici pentru că suntem la distanţă mică de Varşovia”, a mai spus el.

Valentin Iordache a mai precizat că nu au fost afectate alte curse, dar traficul pe aeroport al pasagerilor a fost puţin afectat.

Citește și: Victor Ponta, mesaj fulger pe tema pensiilor speciale-Ce vrea din partea lui Klaus Iohannis și a Guvernului de Ziua Armatei

Tot joi după-amiază, printr-o coincidenţă, un bagaj a fost uitat în terminal, s-a constatat că nu e periculos şi pasagerul care l-a uitat a fost găsit.

Reprezentaţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) au anunţat că aeronava a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni pentru că a fost primită o ameninţare cu bombă printr-un apel telefonic de la Tbilisi, fiind declanşată procedura de urgenţă a aeroportului.

Citește și: Cine e, de fapt, omul pe care Viorica Dăncilă l-a anunțat, joi, ca viitor ministru – Ce profesie are

Ca urmare, a fost instituită celula de criză la nivelul aeroportului, iar SRI este prezent cu echipa pitotehnică, aceasta urmând să scaneze bagajele şi aeronava.

"S-a intrat pe procedura standard în astfel de situaţii, procedură gestionată de conducerea aeroportului", mai arată SRI.

Citește și: Lovitură grea pentru Telekom și RCS&RDS: Ce gigant le-ar putea lua fața și la serviciile fixe

UPDATE

Potrivit reprezentaţilor CNAB, aeronava a aterizat pe Otopeni la ora 16:20 şi a fost parcată pe o poziţie izolată. Cei 173 de pasageri au fost debarcaţi la ora 16:25.

"Procedurile specifice sunt în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi aduşi în zona de îmbarcare a terminalului. Se acţionează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situaţii (procedura e clasificată)", a precizat CNAB.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul Dăncilă! Critici dure

UPDATE Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi, Georgia, de o femeie.

Un avion WIZZ AIR a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni din București. Din primele informații se pare că ar fi fost vorba de o amenințare cu bombă.

Citește și: Dezastru pentru buzunarele românilor! Ce servicii și produse se vor scumpi din 2019

Aeronava wizzair.com, ruta Kutaisi - Varsovia #W61576, amenintare cu bomba la bord. A aterizat la 16.20 la Otopeni si a fost parcata pe o pozitie izolata. Pasagerii (173) debarcati la ora 16.25. Procedurile specifice sunt in curs, anunță aeronews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.