Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă pe front | A început marea contraofensivă a Ucrainei - Prigojin a făcut anunțul

The Times
ucraina rusia invazie tanc

Ofensiva forțelor armate ucrainene a început efectiv, iar faza activă ar putea începe în zilele următoare, a declarat miercuri fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin.

„Cred că ofensiva armatei ucrainene a început de fapt deja. Au oameni și obuze "nelimitate"”, a declarat el, răspunzând la o întrebare a presei cu privire la situația actuală de pe front. Răspunsul lui Prigojin a fost publicat pe canalul Telegram al serviciului său de presă. Fondatorul PMC Wagner a subliniat activitatea foarte mare a aviației ucrainene, precum și "cea mai mare activitate în perimetrul și în interiorul" frontului.

„Când acest lucru va trece într-o fază activă, cred că va fi în viitorul apropiat, poate câteva zile”, a adăugat Prigojin.

Acesta a adăugat că subunitățile PMC Wagner au avansat 230 de metri în oraşul Bahmut în ultimele 24 de ore. „Forțele ruse din Artemovsk (numele rusesc al orașului) au ocupat o suprafață de 54.000 mp. Sub controlul inamicului se mai află 2,64 km pătrați”, a spus acesta.

La 25 aprilie, The New York Times, citând documente clasificate ale Pentagonului și ale serviciilor secrete americane care au ajuns pe internet, a relatat că forțele ucrainene plănuiau să lanseze o contraofensivă în sud în luna mai.

Anterior, Prigojin și-a exprimat încrederea că contraofensiva forțelor armate ucrainene va începe înainte de 15 mai.

Anunț similar și din regiunea Zaporojie

Forțele Armate ale Ucrainei au lansat, miercuri, un atac pe direcția Orehovski, regiunea Zaporojie, se duc lupte, a anunţat președintele mișcării „Suntem împreună cu Rusia”, Vladimir Rogov.

„Forțele Armate ale Ucrainei atacă pe direcția Orehovski. Participă vehicule blindate, transportoare blindate şi tancuri. Cel puțin un tanc și un transport de trupe blindat au fost lovite de inamic. Acum se duc lupte, puștile motorizate și cele două linii de apărare ale noastre sunt în bătălie”, a subliniat el.

După cum a subliniat Rogov, deocamdată este neclar ce fel de atac este acesta. „Nu pot spune dacă este o recunoaștere în forță, o ofensivă la scară largă sau o verificare a apărării noastre”, a adăugat el.

Rogov a precizat pe canalul său Telegram că atacul Forțelor Armate ale Ucrainei a avut loc după „o pregătire în masă a artileriei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.