Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ pentru turiștii care petrec Revelionul la munte: risc MAJOR de avalanșe

avalansa

Meteorologii anunţă că riscul de producere a avalanşelor în Munții Făgăraș și Bucegi se menține mare, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, până luni seara. În celelate masive, riscul se menține însemnat.

Citește și: Virgil Ianțu explică de ce l-a REFUZAT pe Klaus Iohannis: Mi s-a propus, dar am zis nu

Meteorologii anunţă că în ultimele 24 ore vremea a fost în general închisă. Cerul a fost mai mult noros și pe arii relativ extinse, temporar a nins. Cantitățile de precipitații au depășit în Munții Făgăraș și Bucegi 10 l/mp. Vântul a suflat slab și moderat, cu intensificări temporare pe creste de peste 80-100 de kilometri pe oră.

Stratul de zăpadă nou depus măsura în general între 1 și 12 centimetri (12 centimetri la Bâlea-Lac).

Duminică la ora 14.00, zăpada era de 173 centimetri la Bâlea-Lac, 115 centimetri la Vârful Omu, 71 centimetri la Semenic, 69 centimetri la Sinaia, 63 centimetri la Parâng, 64 centimetri la Vârful Călimani, 53 centimetri la Vârful Ceahlău și la Vârful Vlădeasa, 52 centimetri la Vârful Țarcu, 41 centimetri la Predeal, 26 centimetri la Vârful Iezer-Rodnei și 21 centimetri la Fundata.

Până luni seara vremea se va menține în general închisă, va ninge în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și jumătatea vestică a Carpaților Meridionali și izolat în rest. Stratul de zăpadă nou depus va fi pe arii restrânse de până la 10 centimetri.

Deoarece stratul de zăpadă este instabil, riscul de producere a avalanşelor în Munții Făgăraș și Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, este mare, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5.

”Declanşarea avalanşelor va fi posibilă chiar și la supraîncărcări slabe, pe pantele mai înclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe ales la altitudini de peste 1.800 de metri”, arată meteorologii.

În munții Țarcu - Godeanu, Parâng - Șureanu, Vlădeasa – Muntele Mare, Rodnei și Călimani – Bistriței - Ceahlău riscul de producere a avalanşelor se menține însemnat - de gradul 3 - la altitudini de peste 1.800 de metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.