Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Peste 260 de români care lucrează la o fabrică din Germania, testați pozitiv cu COVID-19

Digi24
coronavirus

Peste 260 de români care lucrează la o fabrică de conserve din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Alți 206 muncitori români au fost plasați în carantină, aceștia fiind considerați contacți direcți ai persoanelor infectate.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, că reprezentanții Consulatului German al României la München au venit în sprijinul cetățenilor români care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, după ce au fost notificați de către autoritățile locale cu privire la situația unor muncitori români testați pozitiv, angajați în cadrul unei companii de conserve din aceeași regiune.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții oficiului consular, MAE precizează că 263 dintre lucrătorii români de la compania de conserve respectivă au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislația germană, iar restul de 114 cetățeni români continuă perioada de carantină, în două locații diferite.

Totodată, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alți 206 lucrători români au fost plasați în carantină, aceștia fiind considerați contacți direcți ai persoanelor infectate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară de la cetățenii români care își desfășoară activitatea la această companie.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.