Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă: Primul județ din România care declară oficial epidemie de gripă - E plin la infecțioase

Facebook
gripa termometru

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, consideră că ar trebui declarată epidemia de gripă în România, ţinând cont de numărul mare de cazuri din această perioadă, scrie Mediafax.

Medicul Florin Roșu vine cu explicații

Potrivit medicului Florin Roşu, de la începutul sezonului gripal la unitatea medicală pe care o conduce au fost tratate 190 de persoane cu gripă, 30 dintre acestea fiind copii. În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi sunt internaţi 40 de pacienţi cu gripă.

Managerul spitalului din Iaşi susţine că s-ar impune declararea epidemiei de gripă în România, pe fondul numărul în creştere de cazuri.

”Această statistică ne obligă pe toţi să declarăm epidemie de gripă. Acest lucru va trebui să mobilizeze finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, în special pentru pacienţii îngrijiţi în Terapie Intensivă din toată ţara”, a declarat medicul Florin Roşu.

El le recomandă oamenilor să se vaccineze antigripal, să poarte mască în locurile aglomerate şi să prezinte la medic, atunci când apar primele simptome.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, are programată, pentru joi, la ora 17.00, o conferinţă de presa pe tema evoluţiei cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.