Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Procurorii anunţă oficial că anchetează cazul copiilor români blocaţi în Japonia

Ultima Ora breaking news

Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal pentru înșelăciune în cazul taberei din Japonia, după ce mai mulți copii au rămas blocaţi pe aeroport în Tokyo. Cercetările se fac împreună cu procurorii. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu face o serie de precizări cu privire la această anchetă.

"La data de 27.06.2019, organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la condiţiile de organizare a unor deplasări în străinătate, respectiv New York şi Tokyo, oferite de Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, constând în aceea că nu a oferit condiţiile de cazare şi transport stabilite în contracte, beneficiari fiind persoane minore.

S-a format dosarul penal nr. 2606/P/2019, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de art. 244 alin. 1 Cod penal, dosar care se află în supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea menţionată mai sus, cu precizarea că este o etapă a procesului penal, reglementată de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatorului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată într-un mesaj transmis prin intermediul biroului de presă al Parchetului General.

Şi Ministerul Turismului s-a autosesizat în cazul taberei pentru copii organizate în Tokyo de către o asociaţie din Gorj care nu avea licenţă pentru activitatea de turism. Copiii ar fi fost blocaţi câteva zile prin aeroporturi şi unii nu au posibilitatea de a se întoarce acasă.

Ministrul Turismului a dispus verificări de urgenţă, prin reprezentanţii Direcţiei Control din cadrul Ministerului, la sediile ONG-ului aflate în Bucureşti şi Târgu-Jiu. Asociaţia nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obţinerii unei licenţe de turism, pentru activitatea desfăşurată, conform legislaţiei în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.