Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Procurorii DIICOT, de partea lui Augustin Lazăr în scandalul OUG pe legile justiţiei

DIICOT

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul DIICOT se poziţionează împotriva Ordonanţei anunţate de Tudorel Toader, prin care sunt modificare legile justiţiei. Procurorii se raliază poziţiilor exprimate de Augustin Lazăr şi de Secţia pentru procurori a CSM.

CITEȘTE ȘI: Aciditatea din corp, cauza lipsei de energie și a obezității

"În cadrul Adunării Generale a procurorilor D.I.I.C.O.T., din data de 20.02.2019, convocată pentru prezentarea Raportului de activitate al direcției pentru anul 2018, s-a decis suplimentarea ordinii de zi, cu emiterea unui punct de vedere asupra modificărilor aduse Legilor justiției, prin Ordonanța de urgență a Guvernului, adoptată la data de 19.02.2019.

În urma consultărilor procurorilor prezenți în cadrul Adunării Generale, aceștia au decis în unanimitate ralierea și susținerea punctelor de vedere emise de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în sensul că, modificările aduse Legilor justiției contravin arhitecturii instituționale stabilite prin Constituție și ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-și realiza atribuțiile specifice, prevăzute de Constituția României și legile organice", se arată într-un comunicat al DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Plictiseala, PERICOL pentru creier. TOP 10 exerciţii care îmbunătăţesc memoria

OUG pentru legile justiției prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuțiile șefului Secției de anchetă. Una dintre prevederi arată că șeful Secției de anchetă poate dispune asupra tuturor soluțiilor cu magistrați. Este modificată și procedura de numire în funcție a procurorilor de rang înalt, astfel că aceștia nu mai primesc aviz din partea Secției de procurori a CSM, ci din partea plenului Consiliului.

O altă schimbare importantă se referă la delegările în funcțiile de conducere ale parchetelor. Astfel, potrivit noii OUG, procurorii nu pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României. În prezent, Călin Nistor, adjunctul DNA, este delegat în funcția de șef al Direcției, deoarece Președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Adinei Florea pe această funcție. În prezent, Adina Florea este la Secția de anchetare a magistraților.

CITEȘTE ȘI: CAFEAUA se păstrează sau nu în frigider? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.