Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Procurorii militari au început urmărirea penală pentru UCIDERE din culpă în cazul MIG-ului prăbușit sâmbătă

Facebook
MIG

Procurorii militari anunță că s-a început urmărirea penală in rem în dosarul deschis ca urmare a prăbușirii avionului MIG 21 LanceR , sâmbătă, la Călărași, în timpul unul show aviatic. Pilotul Florin Rotaru a murit în urma exploziei. Magistrații au dispus efectuarea unor expertize de specialitate.

"În cauza având ca obiect producerea accidentului aviatic din data de 7 iulie 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 Cod penal, şi de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal.

Menționăm că accidentul s-a produs pe raza județului Călărași și a avut drept consecință decesul pilotului aeronavei ce aparținea unei unități militare.

Procurorii militari ai Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au efectuat în cauză cercetarea la faţa locului împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Călăraşi - Serviciul Investigaţii Criminale şi criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, dispunând în continuare efectuarea expertizelor specifice", transmite Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.