Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Republica Moldova după exploziile din Transnistria: apel lansat de Serviciul de Informații și Securitate

SIS
SIS Serviciul de Informatii si Securitate

Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova îndeamnă societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special a celor care incită la ură și război, după ce mai multe explozii au fost auzite în regiunea transnistreană, relatează Mediafax.

„Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate publicului larg. În același timp, instituția și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept”, susțin reprezentanții SIS.

Totodată, Serviciul îndeamnă societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război. „Având în vedere complexitatea situației create, contăm pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova”, potrivit comunicatului de presă.

Mai multe explozii au fost auzite marți dimineață în regiunea separatistă Transnistria. Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Sky News. Exploziile s-au produs în satul Maiac marți, la orele 6.40 și 7.05. Niciun locuitor nu a fost rănit în urma exploziilor, susțin sursele.

Vezi și: Tensiunile continuă în Republica Moldova. Noi explozii în Transnistria: Două turnuri de comunicare au fost distruse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.