Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ România a înregistrat o nouă formă de reacţie adversă, la vaccinarea anti-COVID-19

vaccinare

O nouă formă de reacţie adversă a apărut la administrarea primului vaccin anti-COVID unei persoane care avea un fond alergic, reacţie manifestată prin vertij şi uşor edem al buzelor, remisă prin administrarea unui tratament, a anunţat, sâmbătă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

"Reacţia a fost la prima doză, persoana avea istoric de alergii, dar cu tratament au împiedicat să se manifeste alergia; a fost doar un mic debut", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au administrat 28.756 de doze împotriva SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 83 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, cum sunt durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis (la o persoana hipertensivă şi anxioasă), febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor (remise după aplicarea tratamentului).

Cel mai mare salt ascendent al reacţiilor adverse înregistrat în 24 de ore a fost anunţat de DSP Timiş vineri, şi anume, de 46 de manifestări, înregistrate la rapelul primei etape de vaccinare.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 1.249 de vaccinuri, din care 783 în cadrul primei etape de imunizare (din care 677 doze de rapel) şi 466 în cea de-a doua etapă.

Din totalul de 28.756 de doze vaccin, cele mai multe au fost administrate la Spitalul Judeţean Timişoara (5.863), urmat de Spitalul CFR Timişoara (3.449), Spitalul Municipal Timişoara (2.564), Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" Timişoara (2.609), Spitalul Municipal Lugoj (2.102), Spitalul Orăşenesc Deta (2.100), Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare (1.530), Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara (1.363), Spitalul Militar Timişoara (1.111), Spitalul Orăşenesc Făget (752) şi Spitalul Orăşenesc Jimbolia (375).

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’

În centrele de vaccinare au ajuns în total 2.189 de doze la Iulius Mall Timişoara, 947 la Centrul Lugoj (sala de sport), 775 la Ghiroda, 720 la Dumbrăviţa şi 306 de CMJ Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.