Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în România: primul suspect de Covid-19 cu varianta Omicron

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Un jucător de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, a fost confirmat cu Covid-19. O probă va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino, totul pentru a vedea dacă este varianta Omicron, iar rezultatul o să fie aflat joi, 2 decembrie.

Un jucător din cadrul echipei de rugby Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Proba RT-PCR recoltată marți seara la Aeroportul Internațional Maramureș are rezultat pozitiv, arată Mediafax.

Jucătorul este internat in spital. El nu are probleme de sănătate, dar este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical. „Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino București”, a anunțat CJSU Maramureș.

Potrivit TVR, este vorba despre jucătorul Ovidiu Cojocaru.

Vezi și: Experții israelieni au vești bune: Persoanele vaccinate complet şi cu rapel ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron .

Precizările Ministerului Sănătății

„Ministerul Sănătății informează că, cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic.

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară "Cantacuzino" București.

De asemenea, la momentul la care vom avea rezultatul în privința variantei de SARS-COV-2, va vom informa imediat”, au spus cei de la Ministerul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.