Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Românii au început să voteze la alegerile europarlamentare și la referendum: Unde s-au deschis primele secții de votare

Agerpres
vot referendum

Votul la alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European şi referendumul naţional din 26 mai 2019 a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă. Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai, ora 22.00 - 27 mai, ora 7.00, când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), votul la alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European şi referendumul naţional din 26 mai 2019 a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 22.00, ora României (ora 7.00 ora locală), în secţia de votare nr. 18, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Citește și: Oreste cutremură scena! Cine sunt cei care ‘au împiedicat alunecarea țării în dictatura infracțională’

Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore (25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada).

”Pentru asigurarea condiţiilor optime de vot pentru toţi cetăţenii români aflaţi în străinătate care doresc să îşi exercite dreptul de vot la unul sau la ambele scrutine din data de 26 mai 2019, în cele 441 de secţii de votare au fost trimise 4.000.500 atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendumul naţional din 26 mai 2019”, a transmis MAE.

Citește și: Mircea Badea răbufnește! Reacția moderatorului după declarația lui Liviu Dragnea

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi adresele acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE.

Secţiile de votare din România se vor deschide duminică, la ora 7.00.

Citește și: Scandal uriaș înainte de alegeri! Ieșire violentă a Olguței Vasilescu

Duminică, odată cu alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, va avea loc şi referendumul naţional pe probleme de interes naţional convocat de preşedintele Klaus Iohannis. La referendumul naţional se va vota în aceleaşi secţii de votare organizate pentru alegerile europarlamentare. Alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

La referendumul naţional vor fi utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului. Alegătorii care optează pentru a-şi exercita dreptul de vot la acest tip de scrutin vor primi obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.

Citește și: Cozmin Gușă iese la rampă! Lasează trei scenarii înainte alegerilor

Potrivit AEP, numărul total de alegători înscrişi în Registrul electoral este de 18.987.675 de persoane, din care 18.835 nu au drept de vot din cauza unor interdicţii.

Dintre cei 18.968.840 de români înscrişi în Registrul electoral care au drept de vot, 700.843 au domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Citește și: Oreste cutremură scena! Cine sunt cei care ‘au împiedicat alunecarea țării în dictatura infracțională’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.