Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă - Rusia a notificat SUA că va efectua exerciții ale forțelor nucleare

The New Geopolitics Research Network
arme nucleare tactice

Federația Rusă a notificat SUA cu privire la planurile sale de a derula exercițiile ale forțelor nucleare, a anunțat marți Pentagonul fără să ofere detalii suplimentare despre testele care probabil vor include lansări de rachete balistice, relatează Reuters.

„Statele Unite au fost notificate că este vorba despre un exercițiu anual de rutină al Rusiei”, a spus generalul american Patrick Ryder într-un briefing de presă. „Deci, în această privință, Rusia își respectă obligațiile legate de controlul armelor nucleare și își respectă angajamentele de transparență prin notificările trimise”, a adăugat acesta.

SUA nu au "încă niciun indiciu" că Rusia a decis să facă uz de armă nucleară, chimică sau biologică, a declarat luni un înalt responsabil militar american, într-un moment în care Ucraina şi aliaţii săi occidentali se tem de o escaladare din partea Moscovei, potrivit AFP.

"Încă nu avem niciun indiciu că ruşii au luat decizia să facă uz de arme nucleare", a declarat acest înalt responsabil, sub rezerva anonimatului."Nu există nicio informaţie care să indice că au luat decizia de a folosi arme nucleare, biologice, chimice pe câmpul de luptă", a adăugat el.

În acelaşi timp, şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a purtat discuţii telefonice luni cu omologii săi american, Mark Milley, şi britanic, amiralul Tony Radakin, pe tema aşa-zisei "bombe murdare", la opt luni după începerea ofensivei ruse în Ucraina. De duminică, Moscova agită ameninţarea acestei bombe radiologice pe care armata ucraineană ar dori să o folosească, o acuzaţie respinsă cu fermitate de Kiev şi de către aliaţii săi occidentali, notează AFP.

O bombă radiologică sau "bombă murdară" este formată din explozibili convenţionali înconjuraţi de materiale radioactive care sunt diseminate în praf în momentul exploziei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.