Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Sanitară - ATENȚIE la porumbul înghețat. ANSVSA trage semnalul de alarmă și anunță o notificare din partea Comisiei Europene

Livestrong.com
porumb

ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, de către Punctul Național de Contact al Ungariei, cu privire la includerea României pe lista de distribuție a produselor congelate aparținând companiei „Greenyard” din Ungaria, anunță vineri Autoritatea.

ALERTĂ la nivel european - mai mulţi oameni au murit după ce au consumat porumb congelat

„Astăzi (n.r. vineri), la ora 18.00, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA), a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje de către Punctul Național de Contact al Ungariei cu privire la includerea României pe lista de distribuție a produselor congelate aparținând companiei Greenyard din Ungaria, pentru care s-a inițiat retragerea preventivă în toate statele membre”, precizează ANSVSA.

Potrivit Autorității, nici în această notificare nu s-au transmis buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră.

„Toate noile informații primite au fost diseminate structurilor teritoriale ale ANSVSA implicate, pentru a verifica procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele, incluse pe lista de distribuție comunicată vineri”, precizează sursa citată.

Un cunoscut medic român, avertisment: 'Au apărut primele cazuri. Nu vă jucați cu așa ceva! Poate fi letală'

„Având în vedere implicarea mai multor state membre în acest caz, Comisia Europeană, prin DG SANTE va organiza, în data de 11 iulie, o teleconferință cu toate statele membre pentru a discuta aspecte legate de gestionarea situației generată de prezența Listeria monocytogenes în porumbul congelat și, posibil alte legume congelate. Subiectele discutate în cadrul teleconferinței vizează măsurile intreprinse de către autoritățile competente din Ungaria în acest caz, un schimb de opinii privind măsurile de gestionare a riscurilor luate la nivelul statelor membre, precum și recomandari ale DG SANTE față de această situație”, spune ANSVSA.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA) anunță, vineri, că firma producătoare Greenyard a retras „pe baza pricipiului precauției” toate produsele congelate comercializate de pe piața din Europa, inclusiv din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.