Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă sanitară! Un focar de rujeolă a fost descoperit într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud

mindomo.com
rujeola

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce vineri seară mai mulţi copii au ajuns la spital cu febră, dureri abdominale şi erupţii cutanate, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, a transmis sâmbătă că 15 minori au fost transportaţi la spital, aceştia fiind ulterior externaţi cu tratament medical şi indicaţia de izolare la domiciliu pe o perioadă de 5-7 zile.

Niciunul dintre copii nu fusese vaccinat împotriva rujeolei

"La Unitatea de Primire a Urgenţelor - SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduşi aseară 15 minori, cu vârste între 1 şi 17 ani, din oraşul Năsăud, cu suspiciune de rujeolă, prezentând simptome precum febră, tuse, erupţii cutanate, dureri abdominale, greaţă, vărsături, cu toţii în stare stabilă, conştienţi, cooperanţi. După investigaţiile din UPU-SMURD, copiii au fost transferaţi la Secţia Boli Infecţioase pentru evaluare medicală şi tratament. În cursul nopţii, aceştia au fost externaţi cu suspiciune de rujeolă, tratament medical, recomandări şi indicaţia de izolare la domiciliu pe o perioadă de 5-7 zile. Conform declaraţiilor părinţilor, minorii nu au fost vaccinaţi cu vaccinul ROR", a informat Strungari.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa (DSP)-Năsăud, Anca Andriţoiu, a precizat că marea majoritate a celor care au ajuns la spital sunt de vârstă preşcolară, toţi provenind dintr-o comunitate de romi în care fusese semnalat un caz de rujeolă în cursul săptămânii trecute.

DSP urmează să verifice dacă pacienţii sunt luaţi în evidenţa vreunui medic de familie, care să poată monitoriza cazurile, şi vor fi stabiliţi contacţii acestora, în încercarea de a preveni răspândirea virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.