Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Şeful STS, ministrul de Interne şi şefii Poliţiei, chemaţi la audiari în Parlament pe tema cazului de la Caracal

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Comisia de apărare a Camerei Deputaților are ședință, luni, ora 17.00. Aleșii urmează să îi cheme la audieri pe ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, inspectorul general interimar al Poliției Române Florian Dragnea și fostul șef al Poliției Ioan Buda.

„Având în vedere evenimentele recente de la Caracal, precum și numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de execitare a atribuțiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Serviciului de Telecomunicații Speciale, pentru analizarea situației și în exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17, va avea loc ședința Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională”, potrivit unui anunț intern al Comisie de apărare a Camerei Deputaților, obținut de MEDIAFAX.

Sursa citată mai arată că „urmează să fie convocați Ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciul de Telecomunicații Speciale, inspectorul general interimar și fostul inspector general al Poliției Române, precum și directorul Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI.

Directorul Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, comisarul șef Vasile Armașu, a fost împuternicit, sâmbătă, la comanda Poliției Olt, după ce șeful și adjunții IPJ Olt au fost demiși din cauza intervenției defectuoase în cazul de la Caracal.

Anterior, ministrul Nicolae Moga anunțase că a propus demiterea şefului Poliţiei Române şi a prefectului judeţului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la şefia Poliţiei Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea, după cazul din Caracal.

De asemenea, Moga a afirmat, sâmbătă, că prefectul și subprefectul din Olt au fost schimbați.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertențe, sincope sau defecțiuni tehnice și dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituția acuzată de Poliție că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată și violată, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.